Het vlees van de kabeljauw is stevig en wit. De smaak is zacht en neutraal dus
makkelijk met van alles te combineren. Je kunt hem grillen, bakken, stoven en koken.
1. Meng voor de saus de zure room met de knoflook, peterselie en het limoensap in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
2. Snijd de kabeljauw in repen. Strooi de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe de cornflakes in een andere ondiepe schaal en verkruimel ze met je handen; roer de sesamzaadjes erdoor.
3. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 150 °C.
4. Wentel de repen kabeljauw eerst door de bloem, dan door de geklopte eieren en tot slot door de cornflakes.
5. Bak de vissticks in porties in 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat je ze opdient. Serveer met de limoensaus en partjes citroen.
Tip: Je kunt in plaats van cornflakes ook tortillachips gebruiken.
Voor 4 personen. Bereiding 35 minuten.
Voor de saus:
Voor erbij:
Ook nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.