Rooster de havervlokken gerust tot ze echt goudbruin zijn voor een lekkere gekarameliseerde smaak.
1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verwarm de honing in een pan. Spreid havervlokken, pitten, amandelen en kokos uit op een bakplaat, schenk de honing erover en meng alles goed. Schuif de plaat in de oven en rooster de cruesli 20 minuten onder af en toe roeren.
2 Voeg alle vruchten toe; roer één keer (raak het mengsel niet meer aan tot het is afgekoeld), schuif de bakplaat weer in de oven. Na 10 minuten moet het mooi aan elkaar zijn geklonterd.
3 Neem de bakplaat uit de oven en laat het crueslimengsel afkoelen voor je het in stukjes breekt. Bewaar de cruesli maximaal een maand in een pot of luchtdichte trommel. Lekker met yoghurt en vers of gepocheerd seizoensfruit.
ca. 700 g
• 8 el honing
• 300 g havervlokken
• 40 g zonnebloempitten
• 40 g pompoenpitten
• 75 g amandelen, gehakt
• 30 g gedroogd kokos
• 50 g gedroogde zure kersen (morellen)
• 50 g van elk: dadels, gedroogde abrikozen en gedroogde perziken, gesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.