Tenzij je een snijmachine hebt of geoefend hebt met een van die woest uitziende messen die je in traditionele Spaanse tapasbars ziet, kun je beter gesneden parmaham kopen. Parmaham moet altijd zo dun zijn dat het bijna doorschijnend is. Als hij uit elkaar valt, is hij te dun of te droog, maar verder moet je het licht door de plakken kunnen zien. Het vijgenseizoen loopt in Europa tot het eind van de zomer, maar ze zijn later nog wel te vinden.
1. Rooster het brood en bestrijk het met olie, leg er wat parmaham op, een kwart van een rijpe vijg en een blaadje munt.
2. Zet alles met een cocktailprikker vast. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie.
Voor elke hoeveelheid
• stokbrood (of ander brood), in sneetjes
• extra vergine olijfolie
• heel dun gesneden parmaham
• vijgen
• blaadjes munt
• zoutvlokken en zwarte peper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.