Crostini met parmaham

Crostini met parmaham

Bereiding

Tenzij je een snijmachine hebt of geoefend hebt met een van die woest uitziende messen die je in traditionele Spaanse tapasbars ziet, kun je beter gesneden parmaham kopen. Parmaham moet altijd zo dun zijn dat het bijna doorschijnend is. Als hij uit elkaar valt, is hij te dun of te droog, maar verder moet je het licht door de plakken kunnen zien. Het vijgenseizoen loopt in Europa tot het eind van de zomer, maar ze zijn later nog wel te vinden.

1. Rooster het brood en bestrijk het met olie, leg er wat parmaham op, een kwart van een rijpe vijg en een blaadje munt.

2. Zet alles met een cocktailprikker vast. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie.
 



 

Voor elke hoeveelheid
• stokbrood (of ander brood), in sneetjes
• extra vergine olijfolie
• heel dun gesneden parmaham
• vijgen
• blaadjes munt
• zoutvlokken en zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!