Over dit recept schrijft Miljuschka: “Dit is mijn ode aan knapperig. Zonder knapperig geen spannend mondgevoel en dus geen leven. Deze eendenbouten zijn knapperig to the max. Eend heeft veel vet van zichzelf en dat druipt er in deze 2 uur langzaam uit. Hierdoor krijg je een soort chipsachtig velletje. Het vet sijpelt over de aardappels, waardoor deze ook crispy worden. Wil je het nou allemaal een tandje minder? Kort de baktijd dan in met een uur.”, zegt Miljusc
hka.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Snijd de aardappels in kwarten. Wrijf de eendenbouten in met zout, peper en tijm. Leg de aardappels in een braadslede en leg de eendenbouten erbovenop. Zet in de oven en braad 2 uur.
3. Voeg de in partjes gesneden perziken na 1 uur en 45 minuten toe aan de braadslede.
Tip: je kunt ook ieder ander steenfruit gebruiken. Wees creatief!
Voor 4 personen, 5 minuten, oventijd: 2 uur:1 kg kruimige aardappels, geschild:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.