Een heerlijke maaltijdsalade voor doordeweeks, dat is deze couscoussalade met granaatappel. Groot gemak, luttele minuten in de keuken en groots plezier voor de mond door de spattende granaatappelpitjes. Heb je geen couscous? Quinoa of een ander graan kan ook. En heb je nog wat restjes groente liggen, mag je die natuurlijk ook toevoegen. Wel zo leuk, als je zelf ook nog iets in te brengen hebt.
1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
2. Snijd de spinazie grof, doe hem in een kom en meng met de dressing. Doe de couscous in een andere kom, voeg het kokende water en de olijfolie toe en dek de kom af. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes.
3. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de gemarineerde spinazie, de granaatappelpitjes, de appel en de amandelen. Verkruimel de feta over de salade.
Credits fotografie Sven ter Heide
Voor 1 persoon
Dressing
Za’atar is een heerlijke frisse kruidenmelange volgens Libanees recept. Het is een mix van wilde tijm, sumak en sesamzaad. Za’atar is ook heerlijk op gegrilde bloemkool uit de oven, door een couscoussalade of, gemengd met olijfolie, op gegrild fruit van de barbecue.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.