Couscoussalade met amandelen & granaatappel

Couscoussalade met amandelen & granaatappel

Een heerlijke maaltijdsalade voor doordeweeks, dat is deze couscoussalade met granaatappel. Groot gemak, luttele minuten in de keuken en groots plezier voor de mond door de spattende granaatappelpitjes. Heb je geen couscous? Quinoa of een ander graan kan ook. En heb je nog wat restjes groente liggen, mag je die natuurlijk ook toevoegen. Wel zo leuk, als je zelf ook nog iets in te brengen hebt.

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

2. Snijd de spinazie grof, doe hem in een kom en meng met de dressing. Doe de couscous in een andere kom, voeg het kokende water en de olijfolie toe en dek de kom af. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de gemarineerde spinazie, de granaatappelpitjes, de appel en de amandelen. Verkruimel de feta over de salade.

Credits fotografie Sven ter Heide

Voor 1 persoon

  • 60 g spinazie
  • 60 g volkoren couscous
  • 60 ml kokend water
  • 1/2 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 groene appel
  • 75 g granaatappelpitjes
  • 30 g amandelen
  • 50 g feta

Dressing

  • 1 tl za’atar (zie hieronder)
  • grof zeezout
  • 1 el granaatappelsap (van de granaatappelpitjes)
  • 1 el extra vergine olijfolie

Za’atar is een heerlijke frisse kruidenmelange volgens Libanees recept. Het is een mix van wilde tijm, sumak en sesamzaad. Za’atar is ook heerlijk op gegrilde bloemkool uit de oven, door een couscoussalade of, gemengd met olijfolie, op gegrild fruit van de barbecue.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine