Een heerlijke maaltijdsalade voor doordeweeks, dat is deze couscoussalade met granaatappel. Groot gemak, luttele minuten in de keuken en groots plezier voor de mond door de spattende granaatappelpitjes. Heb je geen couscous? Quinoa of een ander graan kan ook. En heb je nog wat restjes groente liggen, mag je die natuurlijk ook toevoegen. Wel zo leuk, als je zelf ook nog iets in te brengen hebt.
1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
2. Snijd de spinazie grof, doe hem in een kom en meng met de dressing. Doe de couscous in een andere kom, voeg het kokende water en de olijfolie toe en dek de kom af. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes.
3. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de gemarineerde spinazie, de granaatappelpitjes, de appel en de amandelen. Verkruimel de feta over de salade.
Credits fotografie Sven ter Heide