Couscous met gegrilde groente

Couscous met gegrilde groente

‘Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel smakelijke dressing gelegd wordt. Daardoor blijven de korrels steviger en dat vind ik geschikter voor door een salade.’ – Jamie Oliver.

Bereiding



1. Doe de couscous met 300 ml koud water in een kom. De couscous neemt het water op en wordt daardoor zacht.

2. Blaker intussen de paprika’s. Ik doe dat door ze direct op de kookpit van mijn gasfornuis te leggen. Als je geen gasfornuis hebt, kun je het ook onder de grill doen. De paprika’s moeten aan alle kanten gelijkmatig zwart branden, dus draai ze op tijd om. Verpak ze, als ze helemaal geblakerd zijn, in een boterhamzakje of in folie of leg ze 5 minuten in een afgedekte kom om af te koelen. Hierdoor wordt het vel los gestoomd en dat maakt het pellen en verwijderen van de zaadjes een stuk eenvoudiger. Verwijder de vellen en de zaadjes en hak de paprika’s in grove stukken.

3. Rooster de asperges en courgettes licht aan beide kanten in een zeer hete grillpan of op een grillplaat en doe ze samen met de paprika’s, lente-uitjes, de pepers en de gesnipperde verse kruiden in de kom met couscous. Meng alles goed.

4. Maak in een jampotje een dressing van het citroensap en de olijfolie (goed schudden) en breng hem op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Voeg de olijfolie- en citroensapdressing toe en schep alles om. Proef de salade en breng hem op smaak met peper en zout en een paar druppels rodewijnazijn voor het zuuraccent.

Dit recept komt uit het boek ‘The Naked Chef is terug’ van Jamie Oliver (€20,-, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen, 25 minuten:250 g couscous

 
  • 3 rode paprika’s
  • 1 handvol asperges, geschild indien nodig
  • 2 of 3 kleine, stevige courgettes of pattisons, in plakjes
  • 1 klein bosje lente-uitjes, klein gesneden
  • 2-4 verse rode pepers, dungesneden
  • 3 flinke handen vol gemengde verse kruiden (basilicum, koriander, munt, bladpeterselie)
  • 4 eetlepels citroensap
  • 10 eetlepels olijfolie
  • rodewijnazijnExtra benodigd: grillpan of grillplaat

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief