Een heerlijk recept voor courgettecake – tadaaa, hier heb je hem! Courgette gebruik je meestal in hartige gerechten, maar de smaak ervan komt ook goed uit in deze zoete cake. Als vervanger voor een eitje gebruiken we hier appelmoes, die heeft ongeveer dezelfde werking. Waarom we een ei-vervanger gebruiken? Dit courgettecake-recept is helemaal vegan! Voor iedereen dus.
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met olie en bestrooi licht met bloem.
2.Meng de tarwebloem en hetvolkorenmeel, lijnzaad, zout, zuiveringszout, kaneel en het bakpoeder in een kom. Meng de appelmoes, rietsuiker, basterdsuiker, zonnebloemolie en het vanilleextract in een andere kom tot ze goed gemengd zijn. Voeg het meelmengsel en de geraspte courgette toe aan de kom met het appelmoesmengsel en meng alles goed tot een mooi beslag.
3.Giet dit in de bakvorm en bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 75 minuten goudbruin of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt. Laat de cake afkoelen in de bakvorm voordat je hem verder laat afkoelen op een rooster.
Credits Fotografie Harold Pereira recepten Menno de koning
Voor 1 cake
Extra een cakevorm van 25 cm lang
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.