Van dit courgettelinguine-pasta-pesto-recept wordt iedereen blij én het is ook nog eens een stuk gezonder dan een ‘gewone’ pasta-pesto. Je kunt tegenwoordig kant-en-klare courgetspaghetti in de supermarkt kopen, maar zelf maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Ga je zelf aan de slag met dit recept voor courgettespaghetti, dan heb je wel een mandoline of dunschiller met spiraal nodig.
1. Doe de erwtjes met de dillesteeltjes, suiker en 1 theelepel zout in een pannetje. Vul aan met het water, leg het deksel op de pan en laat 2 minuten koken. Als de erwtjes gaar zijn, giet je de inhoud van de pan in een keukenmachine. Voeg de dilleblaadjes, parmezaan, het citroensap en de peper toe en maal tot een grove pesto.
2. Snijd op de mandoline of met een dunschiller lange linten van de courgette. Gooi de kern met pitten weg. Bak de courgettelinguine in de boter in een grote pan met deksel. Giet na 1-2 minuten overtollig vocht af en voeg de pesto toe. Serveer met geraspte parmezaan.
Credits Recepten Rachel Khoo Fotografie David Loftus
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.