Concorde taart

Concorde taart

Deze taart bestaat uit meringue en chocolademousse en ziet er heel mooi uit. Je hebt voor dit recept acetaatfolie en een ring van 18 cm doorsnee en 3 cm hoog nodig.

Bereiding

Een dag van tevoren

1. Verwarm de oven voor tot 80 °C.

2. Teken met een potlood twee cirkels van 16 cm doorsnee op een stuk bakpapier en draai het papier om zodat er straks geen potlood op de meringue komt.

3. Zeef de poedersuiker en de cacao.

4. Doe het eiwit met de fijne kristalsuiker in een vuurvaste kom.

5. Verwarm dit au bain-marie terwijl je voortdurend klopt.

6. Haal de meringue van het vuur als de meringue 60 °C is en de fijne kristalsuiker is opgelost.

7. Schep de gezeefde poedersuiker en cacao door de meringue.

8. Schep de meringue in een spuitzak met een spuitmondje van 10 mm. Spuit een spiraal op de getekende cirkels op het bakpapier. Spuit ook xx lange stokjes. ∙ Bak alles 1 nacht in de oven.

De volgende dag

Pure chocolademousse

1. Hak de pure chocolade in stukjes of neem speciale smeltchocolade.

2. Smelt de pure chocolade in de magnetron of au bain-marie.

3. Breng de slagroom aan de kook.

4. Giet de slagroom over de pure chocolade en roer met een pannenlikker in het midden van de kom en in dezelfde richting totdat alles goed gemengd is.

5. Klop het eiwit met de fijne kristalsuiker stijf.

6. Meng de eidooiers voorzichtig door het opgeklopte eiwit.

7. Spatel het eimengsel door de chocoladeroom.

8. Doe de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond van 10 mm.

Concorde taart

1. Zet de ring op een plat bord en leg een strook acetaatfolie binnen tegen de rand.

2. Leg een schijf Zwitserse meringue op de bodem en spuit purechocolademousse tussen de meringue en de rand van de ring.

3. Spuit een laag chocolademousse op de meringue en leg de andere schijf meringue in het midden. Spuit ook hier een laag chocolademousse op.

4. Strijk de bovenkant glad.

5. Laat de taart 2 uur opstijven in de vriezer.

6. Snijd de meringuestokjes in verschillende lengtes en bestrooi ze met cacao en poedersuiker.

7. Plak de meringuestokjes rechtop tegen de zijkant van de taart. Als ze niet blijven plakken, is de taart misschien een beetje te koud en moet hij op temperatuur komen.

8. Bedek de bovenkant van de taart met meringuestokjes.

Zwitserse meringue

  • 150 g poedersuiker
  • 25 g cacao
  • 150 g eiwit (van circa 5 biologische eieren)
  • 150 g fijne kristalsuiker

Pure chocolademousse

  • 220 g pure chocolade (64% vaste cacaobestanddelen)
  • 100 g slagroom
  • 130 g eiwit (van circa 4 biologische eieren)
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 2 eidooiers van 2 biologische eieren

Taart afmaken

  • Zwitserse meringue
  • Pure chocolademousse
  • cacaopoeder
  • poedersuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Sint recepten