Sharon de Miranda: ‘‘Ik koop bewust te veel bananen zodat ik altijd een aanleiding heb om bananenbrood te maken. Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder het brood wordt.’
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Gebruik de keukenmachine om de bananen samen met de koolzaadolie fijn te malen. Doe het mengsel over in een grote kom om het beslag met een handmixer af te kunnen maken. Mix een voor een de eieren erdoorheen en voeg de kaneel, nootmuskaat en een snufje zout toe. Mix het nog 1 min. door en voeg dan het amandelmeel en de bakpoeder toe en mix weer 1 min. goed door.
3. Halveer de dadels en hak de walnoten wat kleiner. Roer de dadels, walnoten en kokosrasp met een spatel luchtig door het beslag. Vet een cakevorm van ongeveer 26 cm in met wat olie en bestrooi met een beetje amandelmeel. Klop de cakevorm af en schenk het beslag in de cakevorm. Zet het bananenbrood in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 40 min. gaar.
4. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Steek de prikker in het bananenbrood en als de prikker er schoon uit komt is het gaar. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
Voor 12 plakken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.