Sharon de Miranda: ‘‘Ik koop bewust te veel bananen zodat ik altijd een aanleiding heb om bananenbrood te maken. Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder het brood wordt.’
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Gebruik de keukenmachine om de bananen samen met de koolzaadolie fijn te malen. Doe het mengsel over in een grote kom om het beslag met een handmixer af te kunnen maken. Mix een voor een de eieren erdoorheen en voeg de kaneel, nootmuskaat en een snufje zout toe. Mix het nog 1 min. door en voeg dan het amandelmeel en de bakpoeder toe en mix weer 1 min. goed door.
3. Halveer de dadels en hak de walnoten wat kleiner. Roer de dadels, walnoten en kokosrasp met een spatel luchtig door het beslag. Vet een cakevorm van ongeveer 26 cm in met wat olie en bestrooi met een beetje amandelmeel. Klop de cakevorm af en schenk het beslag in de cakevorm. Zet het bananenbrood in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 40 min. gaar.
4. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Steek de prikker in het bananenbrood en als de prikker er schoon uit komt is het gaar. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.