Deze clafoutis met frambozen en amandelen is een perfecte zoete verwennerij voor op zaterdag. Deze clafoutis is niet moeilijk om te maken, en in de koelkast twee tot drie dagen houdbaar, dus ook handig als mealprep ter voorbereiding van een etentje. Naar eigen smaak kun je het toetje al dan niet een extra kick geven door bij voorbeeld Grand Marnier of Cointreau toe te voegen. Zeg daar maar eens nee tegen!
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
2. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur, laat iets afkoelen en maal deze tot een fijn meel.
3. Beboter een ovenschaal. Leg de frambozen in de schaal, bestrooi met een beetje suiker en besprenkel met 2 eetlepels Grand Marnier. Klop de crème fraîche met de melk, 8 eieren, 2 eetlepels amandelmeel, de bloem en de suiker. Schenk dit beslag over het fruit. Zet ca 45 minuten (tot een uur afhankelijk van je oven) in de oven. Laat iets afkoelen.
Dit dessert is het lekkerst als je het lauwwarm eet. De clafoutis is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.