Citrussiroop met munt & gember

Citrussiroop met munt & gember

Bereiding

Deze citrussiroop met munt en gember leng je aan met ijskoud water op een hete dag. Serveer met ijsklontjes. 

1 Verwarm in een grote pan het water en los de suiker erin op.

2 Schil de citroenen en limoenen met een dunschiller en snijd ze in plakken.

3 Haal de pan van het vuur als het suikerwater kookt. Voeg de gember, citroen- en limoenschillen/plakken, munt en citroenzuur toe. Dek de pan af en laat circa 12 uur trekken.

4 Giet de siroop door een zeef en verwarm tot 90 °C. Je kunt de hete siroop door een trechter in gesteriliseerde flessen of weckpotten schenken. De siroop blijft dan zeker een jaar goed.



Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Recepten & foodstyling Samuel Levie


 

voor 2 flessen/1 pot

• 1,5 l water

• 1,5 kg suiker

• 3 citroenen

• 3 limoenen

• 2 bossen munt

• 45 g citroenzuur (drogist)

• 70 g gember, in flinterdunne plakjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief