Zelf een kleverige polentacake maken met sinaasappelglazuur is een fluitje van een cent.Bekijk deze handige video en zie hoe je dit stap voor stap doet met je keukenmachine.
1. Verwarm de oven voor op 170°C.
2. Vet een vorm van 23 cm in en bekleed hem met bakpapier. Roer de boter en suiker tot een licht mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Roer de rest van de ingrediënten erdoor. Giet het mengsel in de vorm en bak in 50-60 min. goudbruin. Laat afkoelen.
3. Breng voor de glazuur de suiker en 2 el water aan de kook. Haal van het vuur en roer de sinaasappelschil erdoor. Zeef de poedersuiker en roer het citroensap erdoor tot je een dun glazuur hebt. Druppel over de taart. Haal de schil uit het suikerwater en druppel over de taart.
12 personen
• 225 g boter
• 225 g suiker
• 3 eieren
• 125 g gemalen amandelen
• 125 g polenta
• 1tl bakpoeder
• sap en rasp van 2 citroenen en van 1 sinaasappel
Glazuur:
• 2 el suiker
• reepjes schil van 1 sinaasappel
• sap van 1/2 citroen
• 75 g poedersuiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.