Citrus-polentataart

Citrus-polentataart

Bereiding

Zelf een kleverige polentacake maken met sinaasappelglazuur is een fluitje van een cent.Bekijk deze handige video en zie hoe je dit stap voor stap doet met je keukenmachine. 

1. Verwarm de oven voor op 170°C.

2. Vet een vorm van 23 cm in en bekleed hem met bakpapier. Roer de boter en suiker tot een licht mengsel. Klop de eieren er een voor een door.  Roer de rest van de ingrediënten erdoor. Giet het mengsel in de vorm en bak in 50-60 min. goudbruin. Laat afkoelen.

3. Breng voor de glazuur de suiker en 2 el water aan de kook. Haal van het vuur en roer de sinaasappelschil erdoor. Zeef de poedersuiker en roer het citroensap erdoor tot je een dun glazuur hebt. Druppel over de taart. Haal de schil uit het suikerwater en druppel over de taart.

12 personen
• 225 g boter
• 225 g suiker
• 3 eieren
• 125 g gemalen amandelen
• 125 g polenta
• 1tl bakpoeder
• sap en rasp van 2 citroenen en van 1 sinaasappel

Glazuur:
• 2 el suiker
• reepjes schil van 1 sinaasappel
• sap van 1/2 citroen
• 75 g poedersuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!