Chocolate-chipijs met dubbelmunt

Chocolate-chipijs met dubbelmunt

Chocolade en frisse munt vormen een gouden duo in dit superijsje. Wedden dat je aan één bolletje niet genoeg hebt..? 

Ingredienten

1 Maal de munt en de extra eetlepel suiker pulserend in een keukenmachine tot er groene kristallen ontstaan. Doe het muntsuikermengsel met het pepermuntextract, de melk en de room in een steelpan en verwarm het mengsel 5 minuten op laag tot middelhoog vuur.

2 Haal de melk van het vuur en laat in 20 minuten de smaken goed intrekken. Schenk de melk dan door een fijne zeef of een kaasdoek boven een schone pan en verhit opnieuw op laag vuur tot de melk lauwwarm is.

3 Klop de eidooiers plus de rest van de suiker tot een lichtgekleurd mengsel en voeg de melk toe. Schenk het mengsel in een schone pan, verwarm de custard op laag vuur en roer 5 minuten met een houten lepel tot de custard aan de achterkant van de lepel blijft hangen 

4 Doe de custard in een kom, leg er plasticfolie op om velvorming te voorkomen en laat afkoelen.

5 Hak 60 g van de chocolade fijn. Doe de custard in een ijsmachine en draai tot een glad ijs ontstaat. Voeg voor de laatste 10 minuten de chocolade toe. Heb je geen ijsmachine, schep de custard dan in een diepvriesbak en laat in 4 uur bevriezen. Schep elke 30 minuten om. Roer de chocolade erdoor tijdens de laatste keer omscheppen. Laat het mengsel nog minstens 2 uur, maar liever een nachtje in de vriezer staan.

6 Haal het ijs 30 minuten voor het serveren uit de diepvries. Smelt de rest van de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Schep een bolletje ijs in elk hoorntje en druppel er wat gesmolten chocolade erover.

Per schep van 50 ml 319 kcal; 23,1 g vetten (14,6 g verzadigd); 4,8 g eiwitten; 22,5 g koolhydraten; 19,4 g suikers

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

1 liter

• 1 flinke bos munt, blaadjes eraf gehaald en in stukjes gescheurd

• 120 g rietsuiker, plus 1 el extra

• 1 tl pepermuntextract

• 500 ml volle melk

• 250 ml room

• 5 eidooiers

• 200 g pure chocolade (70%


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek