Chocolademelk met kaneel & slagroom

Chocolademelk met kaneel & slagroom

Bereiding

Een recept dat niet alleen speciaal voor kids is! Deze warme choco met kaneel en slagroom zal je beste vriend zijn op koude dagen. 

1 Breng de melk in een steelpan op middelhoog vuur tegen de kook aan.

2 Doe de rest van de ingrediënten behalve de drank en de room in een pot en schud goed.

3 Klop het mengsel door de melk en laat een paar minuten zacht koken. Voeg de drank toe en verhit die even mee. Schenk de chocomelk in koppen. Roer er een lepel slagroom door als je voor extra weelderig gaat, en serveer.

Tip: je kunt de drank ook overslaan, zodat het ook geschikt is voor kinderen

Per portie 98 kcal, 6,7 g vet (4,1 g verzadigd), 4,2 g eiwit, 7,7 g koolhydraten, 6,8 g suikers

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

 

2 personen

• 300 ml melk

• 1 el poedersuiker

• 1 el cacao

• 25 g pure chocolade (cacaogehalte

70%), fijngeraspt

• snufje kaneel

• snufje fijn zeezout

• 2 borrelglaasjes rum of whisky

• 15 ml vloeibare slagroom (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!