Chocoladecake met pindakaas & dulche de leche

Chocoladecake met pindakaas & dulche de leche

Ben je klaar voor deze goddelijke chocoladecake met dulche de leche en pindakaas? Het is het ideale gerecht wanneer de dagen wat korter worden, de buitentemperatuur daalt naar standje vries en jij smacht naar meer uurtjes in de keuken doorbrengen. Dit chocoladecake-recept kan wat ons betreft zo op het lijstje favoriete comfortfood, als toetje na een rijkgevulde soep, langzaamgegaard vlees, krachtige curry’s, ovenschotels…

Bereiding

 

1. Maak eerst de dulce de leche. Zet het blik gecondenseerde melk op de zijkant in een grote pan onder minstens 5 cm water. Breng het blik met de gecondenseerde melk zachtjes aan de kook en laat het 3 uur zachtjes koken. Schenk er regelmatig water bij, want het blik moet steeds blijven onderstaan. Haal het blik voorzichtig uit het water. Laat het afkoelen voor je het opent. Schep de inhoud in een kom en klop hem glad. Je hebt maar ongeveer de helft van de dulce de leche nodig voor deze cake. De rest van de dulce de leche is luchtdicht afgesloten 5 dagen houdbaar in de koelkast.

2. Vet een waterbadvorm van 1,5 liter in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter en basterdsuiker samen in een kom met een elektrische handmixer of in een staande mixer. Voeg het vanilleextract toe. Klop de eieren er stuk voor stuk door, tot het luchtig en goed gemengd is. Zeef het zelfrijzende bakmeel en de cacao en meng de purechocoladedruppels erdoor. Spatel dit mengsel samen met de melk door het eiermengsel tot het is gemengd. Meng in een
andere kom de dulce de leche en pindakaas.

3. Schep de helft van het chocolademengsel in de waterbadvorm. Schep het dulce-de-lechemengsel erin en schep daarop de andere helft van het chocolademengsel. Vet een stuk bakpapier in en gebruik het om de bovenkant van de puddingvorm af te dekken. Leg er twee lagen aluminiumfolie op en zet die vast met keukentouw.

4. Vul een grote pan voor een derde met water en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag. Zet de waterbadvorm in de pan en leg het deksel erop. Laat de cake 1 uur en 20 minuten zachtjes garen, of tot een spies die je door de folie in de bovenkant van de pudding steekt
er vrijwel schoon, maar met een beetje chocolade uitkomt.

5. Haal de vorm voorzichtig uit het water en verwijder het touw, de folie en het bakpapier. Keer de cake om op een bord. Snijd hem in parten en serveer met de lobbige slagroom.

Voor 6-8 personen.

30 minuten + 1 uur 20 minuten kooktijd + 2 uur wachttijd

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g cacao
  • 150 g purechocoladedruppels, doormidden gehakt
  • 125 ml melk
  • 180 g dulce de leche (ca. de helft van het recept hieronder)
  • 1½ el pindakaas (van 100 % pinda’s), met stukjes lobbig geklopte slagroom, voor erbij

Dulche de leche

  • 1 blik à 395 g gecondenseerde melk

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief