Deze moelleux au chocolat (chocoladepuddinkjes) kun je eerder op de dag maken en in de koelkast bewaren totdat het tijd is om ze in de oven te zetten. Verleng de baktijd dan tot 12 minuten.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schuif een bakplaat in de oven, zodat-ie heet wordt. Vet 4 darioles of ramekins (inhoud 160 ml) in en bekleed de bodems met cirkeltjes bakpapier.
2. Smelt de stukjes chocolade in een kom boven kokend water. Laat iets afkoelen terwijl je de rest van het beslag maakt.
3. Klop de boter en suiker tot een lichtgekleurd en luchtig mengsel. Klop de eieren er (een voor een) door, en voeg dan de vanille en een snufje zout toe. Roer de bloem er losjes door, en meng vervolgens de gesmolten chocolade er voorzichtig door. Het mengsel moet behoorlijk indikken. Verdeel over de ovenschaaltjes en bak de moelleux 8 minuten op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Serveer meteen.
Of combineer met…
Karamel
Schep 1 tl dulce de leche of karamelsaus in 4 holten van een ijsblokjeshouder; vries 2–3 uur in. Stop halverwege het vullen van de ovenschaaltjes een blokje bevroren dulce de leche toe.
Karamel & noten
Doe hetzelfde als voor de karamelmoelleux en voeg telkens ook ½ theelepel gehakte hazelnoot toe.
Bosvruchten
Voeg bij het vullen halverwege wat frambozen, bramen of kersen toe. chocolade-espresso Voeg ½ eetlepel extra bloem en 25 ml koude espresso toe aan het beslag.
Per portie 415 kcal, 26,1 g vet (15,3 g verzadigd), 7,7 g eiwit, 37,1 g koolhydraten, 30,9 g suikers
Credits fotografie Sam Stowell; recept Cara Hobday
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.