S’mores skillet met salted caramel

Bereiden

Ben jij een gezoutenkaramel-lover? Dan zal je van dit recept beginnen te watertanden! Het leuke is dat je dit toetje op de barbecue kan maken – had je niet gedacht, hé?! 

1. Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 240 °C is bereikt.

2. Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren, om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren. Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattende suikersiroop). Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.
 
3. Verdeel de chocolade callets over de bodem van de gietijzeren skil­let. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows. Zet de gietijzeren skillet in de hete, indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volko­ren koekjes om te dippen.

Dit recept komt uit het boek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen (€24,99, Kosmos Uitgevers). Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl