Met elke lepel van deze romige, superlekkere chocoladespread, krijgen je kinderen ook kikkererwten binnen. Binnen een paar minuten in elkaar te flansen (veel sneller dan pindakaas), zonder foute ingrediënten en heerlijk op onze rijstpap, boterhammen en pannenkoeken. Doe ook eens een paar eetlepels van deze spread met je favoriete melk in een blender: mix een paar seconden op hoge stand en je hebt super-de-luxe schuimende chocolademelk (met kikkererwten!).
1. Doe alle ingrediënten, behalve de olie en honing, in een foodprocessor en pureer tot de spread de gewenste consistentie heeft. Is het mengsel te dik, voeg dan wat olijfolie toe, of wat water of melk. Als je het zoeter wilt maken, kun je er wat honing of ahornsiroop bij doen.
2. Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte doos of pot in de koelkast (maar voor die tijd is het potje allang leeg!).
Volwassen upgrade: wij vinden dit het lekkerst met tahin, maar de kinderen hebben de spread liever met pindakaas.
Helpende handjes: de kinderen kunnen de kikkererwten afspoelen, alles in de blender doen en de smaak van de spread controleren.
Voor 350 gram. Bereiding 10 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.