Chocolade-bonenchili met walnoten

Chocolade-bonenchili met walnoten

Ja, je leest het goed: een CHOCOLADE-bonenchili. Verassend én reuzelekker! Het is vergelijkbaar met een chili con carne maken, wat belooft dat het niet ingewikkeld is. We gebruiken voor deze chili geen pakje of zakje, maar enkel ingrediënten die vers zijn, uit blik of uit de kruidenkast. Dat is véél lekkerder en je zult zien dat het niet eens veel meer tijd kost. Bonus: de meeste kinderen vinden deze chocolade-bonenchili ook heerlijk.

Ingredienten



1. Verhit de olie in een pan met zware bodem of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijn, chilipeper, het paprikapoeder en de oregano toe en bak al roerend een paar minuten tot de specerijen beginnen te geuren en de uien zacht, maar nog niet verkleurd zijn.

2. Doe de paprika, wortel, mais en bleekselderij erbij en bak een paar minuten mee. Voeg dan de walnoten, bonen, tomaten, het water en zout toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.

3. Roer de chocolade er voorzichtig door en laat even mee verwarmen. Proef en breng op smaak.

4. Serveer in kommen met een lepel yoghurt plus gehakte koriander, en geef er een geroosterde tortilla bij.

Credits Recepten David Frenkiel & Luise Vindahl  Fotografie David Frenkiel
 

Voor 6 personen

  • 2 el kokosolie of ghee
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl komijnzaad of 1 tl gemalen komijn
  • 1 verse chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 rode en 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 2 maiskolven (korrels eraf gesneden) of 150 g ontdooide mais uit de diepvries
  • 2 grote stengels bleekselderij (ook het blad), fijngesneden
  • 150 g walnoten, heel fijngehakt
  • 3 blikjes (à 400 g) gekookte bonen (zwarte, witte, borlotti of gemengd), afgespoeld, uitgelekt 
  • 2 blikjes (à 400 g) pruimtomaten
  • 250 ml water 
  • 2 tl zeezout en versgemalen zwarte peper 
  • 60 g pure chocolade (80 % cacao), in stukjes 
  • yoghurt, verse koriander en maistortilla’s, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine