Choco-sundae met dulce de leche

Choco-sundae met dulce de leche

Een heerlijke sundae met chocolade van Tony’s Chocolonely met als finishing touch wat zelfgemaakte dulce de leche. Als dat geen feestdessert is!

Bereiding

1. Doe de pure chocolade samen met de suiker in een pan, schenk er 900 ml water bij en laat de chocolade op laag vuur smelten.

2. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken ‒ roer af en toe. Schenk het in een diepvriesdoos met deksel en zet 2-3 uur in de vriezer, tot de buitenste randjes beginnen te bevriezen.

3. Schaap het ijs van de wand van de diepvriesdoos en roer alles los met een garde. Zet weer in de vriezer en roer elk uur goed door, tot je een dik en glad mengsel hebt. Laat verder bevriezen tot het hard genoeg is om bolletjes van te scheppen.

4. Doe intussen voor de saus de witte chocolade in een pan samen met de slagroom en verhit op laag vuur, tot je een gladde saus hebt. Laat afkoelen.

5. Maak in een hoog glas laagjes van bolletjes ijs, witte-chocoladesaus, dulce de lêche, gehakte nootjes en koekkruim ‒ zorg dat je eindigt met een laagje van de chocoladesaus, dulce de lêche, wat nootjes en koek.

Tip: Dulce de lêche is een karamelpasta gemaakt van gezoete gecondenseerde melk. Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken: haal het etiket van een blikje gecondenseerde melk, vul een pan met kokend water en zet het blikje erin. Kook de melk 2½ uur en zorg dat er continu voldoende water in de pan zit – vul het eventueel bij met kokend water. Laat de dulce de lêche langzaam afkoelen in de pan.

Voor 4 personen

  • 360 g Tony’s Chocolonely pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn, in stukjes
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 el dulce de lêche (zie tip bij bereiding)
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 12 sinaasappelkoekjes, verkruimeldWitte-chocoladesaus
  • 100 g Tony’s Chocolonely witte chocolade, in stukjes
  • 3 el slagroom

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief