Winnaar van de Food and Friends Gouden Kookboek vakjuryprijs 2023.
Het boek is van grote culturele, gastronomische en historische waarde en behandelt een keuken die tot het hart van het culinaire erfgoed van de Lage Landen behoort. Met een mooie inleiding over de geschiedenis van de Chinees-Indische keuken, persoonlijke portretten van ondernemers en koks én een schat aan gerechten is dit de onbetwiste winnaar. What happens behind the doorgeefluik stays behind the doorgeefluik gaat niet langer op, aldus de vakjury.
Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept:
Chinese tomatensoep is het meest bestelde voorgerecht naast de loempia in een Chinees restaurant. De soep wordt gemaakt op basis van foe-yong-haisaus en aangelengd met kippenbouillon. Voor een bite worden er gebakken uitjes en vermicelli aan toegevoegd.
Fotocredits: Jois Ang
• neutrale olie om in te frituren
• 30 gram glasnoedelvermicelli
• 260 ml foe-yong-haisaus
• 60 ml kippenbouillon
• 40 gram kippendijfilet, in blokjes
• theel. zout
• theel. kippenbouillonpoeder
• tomaat, in blokjes
• 10 gram gebakken uitjes
• lente-ui, in ringen van ½ cm
Benodigdheden
• pan om in te frituren
• keukenthermometer
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.