Loïc van Impe: ‘Een makkie. En ik denk dat iedereen er verzot op zal zijn.’
1. Was de zoete aardappelen, prik er met een vork gaatjes in en zet ze in de magnetron. Gaar 15 minuten op de hoogste stand. Draai de zoete aardappelen om de 3 minuten om, zo worden ze gelijkmatig gaar.
2. Giet een scheut olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en verhit op een hoog vuur. Bak het gehakt een paar minuten aan op een middelhoog vuur.
3. Hak de uien en de knoflookteentjes fijn.
4. Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en breng op smaak met kaneel, chili, gerookte-paprikapoeder, komijnzaad, een snufje suiker en een verkruimeld runderbouillonblokje. Laat 2 tot 3 minuten op een hoog vuur bakken en roer regelmatig.
5. Dit is het moment om de tomatenstukjes toe te voegen aan het mengsel. Giet er ook nog een blikje water bij. Voeg de kidneybonen toe en laat 10 minuten op een matig vuur sudderen tot alles gaar is.
6. Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd ze in de lengte middendoor. Vul ze met chili con carne en werk af met een klodder zure room en een kneepje limoen. Lekkerrrrr!!!
Voor 4 personen
Bereiding 20 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.