Chiacrêpes met frambozen

Chiacrêpes met frambozen

Laat het ontbijt maar beginnen met deze chiacrêpes met frambozen! We staan er zelfs wat vroeger voor op, maar eigenlijk hoeft het niet omdat het niet heel veel werk is. En zijn je frambozen per ongeluk geplet in je boodschappentas? Ander roodfruit kan natuurlijk ook, maar onze voorkeur gaat stiekem wel uit naar deze roodroze koninginnetjes.

Bereiding

1. Meng de roomkaas, eieren, het amandelmeel, chiazaad, de monkfruitzoetstof, melk, vanille-extract, het zout en 80 ml water in een keukenmachine tot een glad mengsel. Laat 10 minuten staan tot het dikker wordt.

2. Smelt een beetje boter in een antiaanbak-koekenpan van 14 cm doorsnee op middelhoog vuur. Schenk 1 lepel van het deeg in de pan, draai de pan rond om de bodem te bedekken. Laat 3 minuten bakken op laag vuur of tot de crêpe lichtbruin is. Maak de randen los met een spatel. Draai de crêpe voorzichtig om, bak nog 1 minuut of tot de andere kant lichtbruin is. Haal de crêpe uit de pan en dek af met een bord om hem warm te houden. Herhaal met de rest van de boter en het beslag tot je in totaal 4 crêpes hebt.

3. Serveer de crêpes met de yoghurt, frambozen, amandelen, kokosvlokken en citroenpartjes.

Tip

Klop het beslag voor elke volgende crêpe even door zodat het chiazaad goed is verdeeld.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten (+rusttijd)

  • 125 g roomkaas, zacht
  • 4 extra grote eieren (à 60 g)
  • 90 g amandelmeel
  • 1 el chiazaad
  • 2 el monkfruitzoetstof
  • 60 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • ⅛ tl fijn zeezout
  • 80 ml water
  • 30 g ongezouten boter
  • 420 g naturel yoghurt
  • 60 g verse frambozen
  • 2 el amandelen, gehakt
  • 2 el kokosvlokken
  • 1 middelgrote citroen (140 g), in partjes

Voedingswaarde per portie

41 g totaal vetgehalte (16 g verzadigde vetten)

2150 kJ (514 cal)

9 g koolhydraten

27 g eiwitten

5 g vezels


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine