Dit hapjes van kastanjechampignons met pancetta is een feestje op zich. Het maken kost feestelijk weinig tijd en de stappen zijn heerlijk eenvoudig. Je zou de moeilijkheidsgraad kunnen opschroeven door zelf paprika’s te roosteren, maar ook dat is een fluitje van een cent. We leggen je in de tip uit hoe je dat doet, maar onthoud: het is geen must, wel ontzettend lekker!
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breek de steeltjes uit de champignonkoppen en vul de koppen met grof gesneden tijm, een rolletje ansjovis met wat stukjes geroosterde paprika en een paar kappertjes. Draai vervolgens een plakje pancetta om de champignons en zet ze in een ovenschaal. Bak ze ca. 7 min. en serveer ze warm.
TIP Zelf paprika roosteren: leg een paar paprika’s in een op 225°C voorverwarmde grill en laat ze bruin/zwart roosteren. Doe ze vanuit de oven in een plastic zak. Sluit deze af en laat even stomen zodat je de paprika’s makkelij kunt ontvellen. Halveer ze, verwijder zaadlijsten en verwijder het geblakerde vel.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
12 stuks
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.