Champignons met pancetta & ansjovis

Champignons met pancetta & ansjovis

Dit hapjes van kastanjechampignons met pancetta is een feestje op zich. Het maken kost feestelijk weinig tijd en de stappen zijn heerlijk eenvoudig. Je zou de moeilijkheidsgraad kunnen opschroeven door zelf paprika’s te roosteren, maar ook dat is een fluitje van een cent. We leggen je in de tip uit hoe je dat doet, maar onthoud: het is geen must, wel ontzettend lekker!  

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Breek de steeltjes uit de champignonkoppen en vul de koppen met grof gesneden tijm, een rolletje ansjovis met wat stukjes geroosterde paprika en een paar kappertjes. Draai vervolgens een plakje pancetta om de champignons en zet ze in een ovenschaal. Bak ze ca. 7 min. en serveer ze warm.

TIP Zelf paprika roosteren: leg een paar paprika’s in een op 225°C voorverwarmde grill en laat ze bruin/zwart roosteren. Doe ze vanuit de oven in een plastic zak. Sluit deze af en laat even stomen zodat je de paprika’s makkelij kunt ontvellen. Halveer ze, verwijder zaadlijsten en verwijder het geblakerde vel.

Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
 

12 stuks

  • 12 kastanjechampignons (schoongeborsteld)
  • olijfolie
  • 12 takjes tijm
  • 12 ansjovisfiletjes
  • 2 geroosterde paprika’s (pot of rooster zelf, zie tip)
  • 12 kappertjes
  • 12 plakjes pancetta


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief