Julius Jaspers: ‘Geniet van deze asperges uit mijn geliefde Catalonië – er zijn weinig plekken op aarde waar ik het fijner heb!’
1. Meng de olijfolie en het citroensap met een teen knoflook op een vork tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper en meng met de kappertjes, peterselie, tomaat en rode ui.
2. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/ hoogte (warm|200 °C|2).
3. Maak met behulp van de bamboespiesjes* matjes van elke keer 6 asperges.
4. Gril de asperges gaar op de BBQ.
5. Giet de vinaigrette over de warme asperges en garneer met de eieren.
*Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, doordat ze vochtig zijn verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Voor 6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.