Burrito met salsa en barbecuesaus

Burrito met salsa en barbecuesaus

Ontdek de smaakexplosie van onze Mexicaanse burrito! Deze heerlijke burrito is gevuld met frisse salsa, romige guacamole, nasi en barbecuesaus. Perfect voor een snelle maaltijd of een gezellige avond met vrienden. Probeer dit recept en breng de authentieke Mexicaanse keuken naar je eigen tafel.

Bereiding

Stap 1: Garnalen marineren

  1. Pel en snijd de koriander fijn.
  2. Pel en rasp de knoflook.
  3. Meng koriander, knoflook, komijn, zonnebloemolie en barbecuerub tot een marinade.
  4. Meng de garnalen met de marinade en laat circa 2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2: Salsa bereiden

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de tomaten in kwarten, halveer de ui en verwijder de bovenkant van de jalapeño.
  3. Grill de tomaten, jalapeño en ui kort direct boven de kolen voor grillsmaak.
  4. Gaar verder op de plancha met een scheutje olijfolie.
  5. Voeg twee teentjes knoflook toe.
  6. Sluit de barbecue en laat circa 10 minuten garen.
  7. Doe de gegrilde groenten in een blender.
  8. Voeg chipotle peper, zout en room toe.
  9. Blend kort zodat de salsa nog structuur houdt.
  10. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Stap 3: Barbecuesaus maken

  1. Meng voor de barbecuesaus ketchup, suiker, ananassap, citroensap en Worcestersaus in een kom.
  2. Schud goed en zet apart.

Stap 4: Nasi bakken

  1. Snijd de ham in reepjes.
  2. Snijd de prei in dunne plakjes.
  3. Schrap de wortels en snijd in kleine stukjes.
  4. Verhit zonnebloemolie in een wok.
  5. Bak ham, prei en wortel circa 5 minuten.
  6. Voeg het ei toe en roerbak tot het gestold is.
  7. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak circa 5 minuten mee.

Stap 5: Tortillawraps verwarmen

  1. Wikkel de tortillawraps in aluminiumfolie en warm ze op indirecte hitte circa 10 minuten op de barbecue.

Stap 6: Guacamole maken

  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de rode ui.
  3. Snijd de jalapeño fijn. Snijd en pureer de avocado’s met een vork tot de gewenste structuur.
  4. Meng met tomaat, ui, jalapeño, koriander, citroensap en een snufje zout.

Stap 7: Garnalen grillen

  1. Gril de garnalen in een barbecuemandje direct boven de kolen.
  2. Gril circa 2 minuten per kant tot ze gaar en krokant zijn.

Stap 8: Burrito samenstellen

  1. Vul een warme tortilla met een beetje nasi, guacamole, salsa, in plakjes gesneden garnalen en een beetje barbecuesaus.
  2. Vouw de zijkanten naar binnen, rol stevig op en snijd doormidden als gewenst.
  3. Serveer direct.

Dit recept is afkomstig van Napoleon BBQ, onze friend of the brand! Lees hier alles over deze ultieme BBQ. Picanha is volgens velen het lekkerste stuk vlees van de koe. Pitmaster X legt bij 24Kitchen in Buitengewoon BBQ precies uit hoe het moet.

Voor de garnalen:

  • 500 g grote garnalen (bij voorkeur 8-12 per kg)
  • 25 g koriander (of peterselie)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el barbecuerub

Voor de salsa:

  • 8 tomaten
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chipotle peper
  • 1 tl zout
  • 100 ml room
  • Olijfolie


Voor de barbecuesaus:

  • 75 ml ketchup
  • 75 ml suiker
  • 2 el ananassap
  • 2 el citroensap
  • 1 el Worcestersaus

Voor de nasi:

  • 150 g voorgekookte witte rijst
  • 100 g ham (geroosterd)
  • 1 prei
  • 2 wortels (bospeen)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de guacamole:

  • 4 avocado’s
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ jalapeñopeper
  • 25 g koriander (optioneel)
  • Sap van ½ citroen
  • Snufje zou

Overig:

  • 8 grote tortillawraps
  • Aluminiumfolie

Extra nodig

  • Blender
  • Plancha (gietijzeren plaat)
  • Barbecuemandje voor garnalen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Let's go outside