Burgertjes met zalm & spinaziesaus

Burgertjes met zalm & spinaziesaus

Deze burgertjes van aardappel en bladgroenten zijn heerlijk in combinatie met de zalm en spinaziesaus. Perfect als brunch in het weekend!

Bereiding

1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook, kook de aardappels in ongeveer 12 minuten gaar en voeg na 7 minuten de bladgroenten toe.

2. Neem de groenten met een keukentang uit het water, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. Giet de aardappels in een vergiet en laat ze droog dampen.

3. Spoel de pan om, zet hem op laag vuur en laat de boter erin smelten. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze in zo’n 5 minuten zacht. Doe de blokjes aardappel terug in de pan samen met de melk plus wat zout en peper. Stamp er met een pureestamper een puree van, roer de helft van de bloem erdoor en stamp nog even. Laat iets afkoelen.

4. Mix voor de spinaziesaus de spinazie, mascarpone, mosterd, wat rasp en de helft van het sap van de citroen in een blender ‒ voeg zo nodig wat water toe voor de smeuïgheid. Proef en voeg eventueel wat zout, peper en citroensap toe en mix nog eens.

5. Hak de bladgroenten fijn en voeg ze toe aan het aardappelmengsel als die voldoende is afgekoeld. Roer het losgeklopte ei erdoor en verdeel het mengsel in 8 gelijke burgertjes.

6. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Strooi de rest van de bloem op een bord en wentel de burgertjes er voorzichtig in om. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin.

7. Schep de waterkers om met de rest mvan het citroensap. Geef 2 burgertjes per persoon samen met wat plakjes gerookte zalm, een lepel spinaziesaus en een beetje waterkers.

Per portie 413 kcal, 23,4 g vet (11,3 g verzadigd), 19,9 g eiwit, 32,8 g koolhydraten, 3,8 g suikers

4 personen

  • 500 vrij kruimige aardappels (zoals melody, vivaldi of milva), geschild, in blokjes (à 5 cm)
  • 200 g gemengde bladgroenten, (zoals savooiekool en boerenkool), harde kern en stelen verwijderd, grote bladeren gehalveerd
  • 1 el boter
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • scheutje melk
  • 40 g bloem
  • 100 g verse spinazie
  • 100 g mascarpone
  • 1 tl mosterd
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 g waterkers
  • 200 g gerookte zalm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine