Wie kan deze kipburgers weerstaan? Serveer ‘m op een knapperig broodje met sla en een blauwekaasdressing.
1. Maak eerst de blauwekaassaus. Roer de crème fraîche, blauwe kaas en knoflook in een kom door elkaar, waarbij je de brokjes kaas platdrukt. Houd de saus apart.
2. Doe de chilisaus en boter in een pannetje en smelt het mengsel op laag tot middelhoog vuur. Laat het een paar minuten bubbelen tot het iets indikt. Verhit ondertussen een grillpan.
3. Wrijf de kipfilets in met de olijfolie en gril ze in zo’n 5 minuten per kant goed gaar. Het kan zijn dat je twee filets tegelijk moet grillen. Bestrijk de gare kipfilets rijkelijk met de chiliboter, leg ze op de geroosterde broodjes, voeg wat slablaadjes toe en eindig met een dot van de blauwekaassaus.
Per portie 631,8 kcal, 39,2 g vet (21,9 g verzadigd), 20,7 g eiwit, 48,6 koolhydraten, 19,4 g suikers.
4 personen
Blauwekaassaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.