Julius Jaspers: ‘De brisket, ook wel de puntborst genaamd, is voor mij de moeilijkste opgave binnen de KCBS (Kansas City BBQ Association), maar het is wel heel lekker. Ik heb dus een variant bedacht om niet de hele nacht naast het vuur te hoeven zitten (een goede brisket doet er zeker 15 uur over), maar dit wordt er niet één voor de wedstrijd.’
1. Meng paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, zwarte peper, cayennepeper en geelwortelpoeder tot een rub en smeer de hele brisket hiermee in.
2. Leg de brisket op het rooster en schroei rondom dicht, laat dan de temperatuur van je kamado dalen naar 140 °C.
3. Pak de brisket in aluminiumfolie, samen met de uien, knoflook en tijm en overgiet met de helft van het appelsap.
4. Leg de ingepakte brisket terug op je kamado en vul na 2,5 uur aan met de rest van het appelsap.
5. Controleer na een totaal van 4 uur de kerntemperatuur, die moet 92 °C zijn, stook anders je kamado wat op.
6. Laat de brisket een kwartier rusten en snijd daarna in vingerdikke plakken.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Voor 6 personen | 2 uur en 15 minuten + rusten
Temperatuur: 200 °C-140 °C. Vuur: indirect
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.