Bonenchili met avocadosalsa

Bonenchili met avocadosalsa

Deze eenvoudige chili is op zichzelf al lekker, maar ook prima te combineren met de chipotle-mais met pompoen van donderdag.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Schep de champignons, ui en rode paprika in een grote diepe braadslede om met de specerijen, het zout en de olijfolie. Zet het geheel 25 minuten in de oven.

3. Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en voeg ze met de tomatenblokjes en bouillon toe aan de braadslede. Schep goed om en zet alles nog 35 minuten in de oven.

4. Roer vlak voor de chili klaar is de avocado, het limoensap, de rode ui en het zeezout door elkaar. Dien de chili bestrooid met korianderblaadjes op en geef de avocadosalsa, yoghurt en tortilla’s er apart bij.

Opmerking: kijk bij het openen van de oven uit voor de stoom die vrijkomt – neem wat afstand van de oven.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

 

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 1 uur

  • 250 g kastanjechampignons, in vieren
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel chipotle-chilivlokken
  • 1 theelepel gerookte-paprika – poeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik cannellinibonen (400 g)
  • 1 blik zwarte bonen (400 g)
  • 1 blik kidneybonen (400 g)
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 g)
  • 200 ml groentebouillon
  • korianderblaadjes, als garnering
  • 1 avocado, grof gesneden
  • sap van 1 limoen
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel zeezout

 

 

 

 

 

 

Opdienen met

    • kokosyoghurt

 

    • tortilla’s of nachochips

 

 

 

 

 

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief