Deze eenvoudige chili is op zichzelf al lekker, maar ook prima te combineren met de chipotle-mais met pompoen van donderdag.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Schep de champignons, ui en rode paprika in een grote diepe braadslede om met de specerijen, het zout en de olijfolie. Zet het geheel 25 minuten in de oven.
3. Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en voeg ze met de tomatenblokjes en bouillon toe aan de braadslede. Schep goed om en zet alles nog 35 minuten in de oven.
4. Roer vlak voor de chili klaar is de avocado, het limoensap, de rode ui en het zeezout door elkaar. Dien de chili bestrooid met korianderblaadjes op en geef de avocadosalsa, yoghurt en tortilla’s er apart bij.
Opmerking: kijk bij het openen van de oven uit voor de stoom die vrijkomt – neem wat afstand van de oven.
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:
Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 1 uur
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.