Boerenkool-worst-pasta

Boerenkool-worst-pasta

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook 400 g schelpjespasta al dente. Giet af, roer 1 el olijfolie erdoor, doe in een ovenschaal.

2. Verhit wat olie in een grote pan, fruit een uitje, 2 tenen gehakte knoflook, 1 gehakt groen chilipepertje en geraspte schil van een citroen. Doe er 4 gesneden worstjes bij en bak in 10 minuten goudbruin. Voeg 200 g gesneden boerenkool, 2 el oregano toe, bak 2 minuten mee.

3. Meng door de pasta, roer 100 g ricotta en het citroensap erdoor, wat zout en peper. Nog 100 g ricotta en 30 g geraspte pecorino. Bak 20 minuten in de oven, de eerste helft met aluminiumfolie afgedekt.

4 personen

  • 400 gr schelpjespasta
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groen chilipepertje
  • 1 citroen
  • 4 worstjes
  • 200 g boerenkool
  • 2 el oregano
  • 200 g ricotta
  • 30 g pecorino

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine