Boekweit-bieten pannenkoekjes

Boekweit-bieten pannenkoekjes

Anna Jones: ‘Boekweit en biet maken deze pannenkoekjes voedzamer en steviger dan gewone. Als je geen boekweitmeel kunt vinden, kun je spelt- of volkorenmeel gebruiken. Je kunt de pannenkoekjes ook met wortel maken, bestrooi ze dan met amandelen en limoenrasp.’

Bereiding



1. Doe het meel met het bakpoeder in een kom en klop er 250 ml melk plus het ei of het chiazaad door ( roer chicazaad altijd eerst glad met  3 eetlepels koud water). Voeg wat zout toe en rasp de biet boven de kom.

2. Zet het beslag apart zodat het kan rusten en indikken.

3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Houd apart. Zet de pan terug op het vuur met 1 theelepel kokosolie en doe de olijven erin. Bak ze krokant, schud ze uit de pan en zet apart.

4. Zet de koekenpan weer op het vuur en verhit nog wat kokosolie. Schep porties van steeds 2 eetlepels beslag in de pan, maak er zoveel naast elkaar in de pan als mogelijk. Bak de pannenkoekjes 3 minuten of tot er luchtbellen op komen en de rand knapperig wordt. Keer om en bak nog 2 minuten. Houd ze warm tot al het beslag op is.

5. Bak de rest op dezelfde manier en stapel er steeds drie op een bord. Schep er wat geitenkwark of -kaas op, serveer met geroosterde hazelnoten,  sla, de olijven en sinaasappelrasp.

Credits Recepten Anna Jones  Fotografie  Matt Russell
 

Voor 12 pannenkoeken 

  • 250 g boekweitmeel
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 300 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 scharrelei (of 1 el chiazaad) 
  • 1 middelgrote biet, geschild
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 100 g zwarte olijven, ontpit 
  • 125 g geitenkwark of verse geitenkaas
  • 4 handen vol slablaadjes 
  • 1 biologische sinaasappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief