Anna Jones: ‘Boekweit en biet maken deze pannenkoekjes voedzamer en steviger dan gewone. Als je geen boekweitmeel kunt vinden, kun je spelt- of volkorenmeel gebruiken. Je kunt de pannenkoekjes ook met wortel maken, bestrooi ze dan met amandelen en limoenrasp.’
1. Doe het meel met het bakpoeder in een kom en klop er 250 ml melk plus het ei of het chiazaad door ( roer chicazaad altijd eerst glad met 3 eetlepels koud water). Voeg wat zout toe en rasp de biet boven de kom.
2. Zet het beslag apart zodat het kan rusten en indikken.
3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Houd apart. Zet de pan terug op het vuur met 1 theelepel kokosolie en doe de olijven erin. Bak ze krokant, schud ze uit de pan en zet apart.
4. Zet de koekenpan weer op het vuur en verhit nog wat kokosolie. Schep porties van steeds 2 eetlepels beslag in de pan, maak er zoveel naast elkaar in de pan als mogelijk. Bak de pannenkoekjes 3 minuten of tot er luchtbellen op komen en de rand knapperig wordt. Keer om en bak nog 2 minuten. Houd ze warm tot al het beslag op is.
5. Bak de rest op dezelfde manier en stapel er steeds drie op een bord. Schep er wat geitenkwark of -kaas op, serveer met geroosterde hazelnoten, sla, de olijven en sinaasappelrasp.
Credits Recepten Anna Jones Fotografie Matt Russell
Voor 12 pannenkoeken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.