Bloemloze chocoladetaart

Bloemloze chocoladetaart

Jessica: “Vanaf de eerste dag is dit onze bestseller bij Elliott’s; ik schaam me er dus bijna voor dat ik dit supermakkelijke recept nu pas met je deel. Het gaat als volgt: smelt wat chocolade en boter in een steelpannetje, voeg er zout, suiker, cacao en eieren aan toe en na een tijdje in de oven heb je de lekkerste, fudgiest chocoladetaart ooit. Ik heb ontdekt dat deze taart ook ongelooflijk lekker is als hij bevroren is – denk aan brownie-ijs met chocoladefudge, maar dan zonder veel gedoe!”

Bereiding

1. Smelt eerst de chocolade, boter en het zout voorzichtig in een grote steelpan met hoge rand op laag vuur. Als ze bijna gesmolten zijn, haal je de pan van het vuur – de chocolade en boter smelten verder in de restwarmte.

2. Verwarm vervolgens de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Gebruik de extra eetlepel boter om een springvorm van 23 centimeter mee in te vetten en bekleed dan de bodem en zijkanten met bakpapier.

3. Roer met een garde de suiker en het cacaopoeder door het chocolademengsel – nu zou het mengsel inmiddels koel genoeg moeten zijn om je vinger erin te kunnen dopen. Breek de eieren erboven en blijf kloppen tot het mengsel glad en glanzend is.

4. Schep het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven of tot de taart iets is gerezen. Haal uit de oven. Op dit punt zal de taart een beetje inzakken en zal de volle, rijke, ‘donkere’ smaak zich ontwikkelen! Laat volledig afkoelen en zeef er nog wat extra cacaopoeder over.

5. Deze taart blijft tot 5 dagen goed in de koelkast en is belachelijk lekker met uitgelekte yoghurt.

Voor 8 punten (cake van 23 cm doorsnee)

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 45 minuten baktijd

  • 200 g pure chocolade, grof gehakt
  • 200 g boter (gezouten of ongezouten), zacht / op kamertemperatuur, plus
  • 1 tl voor het invetten
  • ½ tl zeezoutvlokken
  • 250 g basterdsuiker (licht of donker maakt niet uit)
  • 70 g ongezoet cacaopoeder, plus 2 el voor het bestuiven
  • 6 eieren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten