Bloemkool- krokantjes

Bloemkool- krokantjes

Zin in een snack, maar geen zin in een vette hap? Deze gezonde bloemkoolkrokantjes zijn zo gemaakt, lekker knapperig en je kunt er quilt free van snacken. Fijne dip erbij en klaar! Een lekker vegan hapje om te delen. Of gewoon om lekker alleen op te eten.

Bereiding

1. Leg de hele bloemkool (zonder bladeren) in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat.

2. Doe het deksel erop en kook de bloemkool in 12 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 8 minuten gaar worden). De bloemkool mag niet te zacht worden. Haal de roosjes los.

3. Roer in een kom de amandeldrink, maizena en specerijen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

4. Doop de roosjes in het mengsel en wentel ze dan door het paneermeel.

5. Frituur de roosjes 2-3 minuten in de olie.

6. Bestrooi met de peterselie.

7. Serveer met wat sojasaus waarover je wat sesam hebt gestrooid.

 

Voorbereiding 5 min, bereiding 15 min en voor 6 personen:

 

  • 1 bloemkool
  • 150 ml amandeldrink
  • 50 g maizena
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g paneermeel
  • plantaardige olie, voor het frituren
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 100 ml sojasaus
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • zout, versgemalen peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten