Zin in een snack, maar geen zin in een vette hap? Deze gezonde bloemkoolkrokantjes zijn zo gemaakt, lekker knapperig en je kunt er quilt free van snacken. Fijne dip erbij en klaar! Een lekker vegan hapje om te delen. Of gewoon om lekker alleen op te eten.
1. Leg de hele bloemkool (zonder bladeren) in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat.
2. Doe het deksel erop en kook de bloemkool in 12 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 8 minuten gaar worden). De bloemkool mag niet te zacht worden. Haal de roosjes los.
3. Roer in een kom de amandeldrink, maizena en specerijen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Doop de roosjes in het mengsel en wentel ze dan door het paneermeel.
5. Frituur de roosjes 2-3 minuten in de olie.
6. Bestrooi met de peterselie.
7. Serveer met wat sojasaus waarover je wat sesam hebt gestrooid.
Voorbereiding 5 min, bereiding 15 min en voor 6 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.