Bistecche alla pizzaiola

Bistecche alla pizzaiola

Gennaro Contaldo: ‘Dit gerecht, biefstuk in tomatensaus, was vroeger bij ons thuis heel populair. De tomatensaus werd opgediend als eerste gang met pasta, en daarna aten we het vlees. Als je er geen pasta bij wilt geven, zet dan veel goed brood op tafel om de saus op te deppen. Heerlijk!’

Bereiding



1. Verhit de olijfolie in een grote, ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 min. per kant. Haal ze eruit en houd ze apart.

2. Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en de helft van de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomaten en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur.

3. Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan (ze moeten onderstaan) en laat ze afhankelijk van hun dikte 10-15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe.

4. Haal de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met de rest van de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel.

Credits Recepten Gennaro Contaldo  Fotografie David Loftus
 

Voor 4 personen

  •  4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 dunne lendenbiefstukken à 150 g
  •  1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes
  •  handje fijngehakte verse peterselie
  • 400 g romatomaten uit blik, gesneden
  •  1 theelepel gedroogde oregano
  •  zout en versgemalen zwarte peper




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief