Gennaro Contaldo: ‘Dit gerecht, biefstuk in tomatensaus, was vroeger bij ons thuis heel populair. De tomatensaus werd opgediend als eerste gang met pasta, en daarna aten we het vlees. Als je er geen pasta bij wilt geven, zet dan veel goed brood op tafel om de saus op te deppen. Heerlijk!’
1. Verhit de olijfolie in een grote, ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 min. per kant. Haal ze eruit en houd ze apart.
2. Doe de knoflook, ansjovis, kappertjes en de helft van de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomaten en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur.
3. Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan (ze moeten onderstaan) en laat ze afhankelijk van hun dikte 10-15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe.
4. Haal de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met de rest van de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel.
Credits Recepten Gennaro Contaldo Fotografie David Loftus
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.