Sardines voeren ons mee naar de mediterrane. Ze hebben wel wat weg van haring, maar zijn wat kleiner. Waar een haring gemiddeld 30 centimeter wordt, kan een sardine niet groter worden dan 25 centimeter. Baas boven baas, maar beide ongelofelijk lekker.
Tip: Lekker met olijven en een salade.
8 personen
• 2 kilo dikke sardientjes (van de Marokkaanse visboer)
• ¼ bosje bladpeterselie
• ¼ bosje koriander
• 3 tenen knoflook
• 1 theel. kurkumapoeder
• 3 theel. komijnpoeder
• 2 eetl. paprikapoeder
• 1 eetl. sambal
• 3 eetl. olijfolie
• 2 theel. zout
• 2 citroenen
• 250 gram fijne semolina
• 1 eetl. pul biber
• 1 rode chilipeper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.