Big Mac rolls

Big Mac rolls

Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Bereiding

1. Laat de loempiavellen ontdooien (in de verpakking of onder een theedoek) en haal ze dan los van elkaar.

2. Meng het gehakt met de hamburgerkruiden.

3. Bak het in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie gaar en laat afkoelen.

4. Snijd de plakjes kaas in 3 reepjes en roer de bloem met het water tot een papje.

5. Neem een loempiavel en leg het met een punt naar je toe.

6. Leg onderaan wat gehakt, daarop een paar stukjes augurk en een reepje kaas.

7. Vouw de punt over de vulling en dan de zijkanten een voor een eroverheen.

8. Rol strak op tot een sigaar en plak het uiteinde dicht met het bloempapje.

9. Verhit een frituurpan of pan met zonnebloemolie tot 180 graden.

10. Frituur de rolls in 3-5 minuten goudbruin en knapperig.

11. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

12. Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rolls

Credits fotografie: Simone van den Berg

Voor 20 stuks

  • 20 loempiavellen
  • 250 gr rundergehakt
  • 2 el hamburgerkruiden met zout
  • zonnebloemolie
  • 7 plakjes cheddarkaas
  • 1 el bloem
  • 3 el water
  • 3 el cocktailaugurkjes, in kleine stukjes

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • 1 el piccalilly
  • 1 el ketchup
  • 1 tl suiker
  • zout en zwarte peper, naar smaak

Extra

  • frituurpan of diepe pan met zonnebloemolie om in te frituren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine