Bietengazpacho is een Kas-klassieker. Ons menu verandert natuurlijk met de seizoenen mee, maar bietjes uit eigen tuin hebben we een groot gedeelte van het jaar. Ze komen altijd langzaam op gang, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben gaan ze maar door. Craupedine-biet, torpedovormige, gele en natuurlijk ook kleine zoete bietjes in de warmere maanden. Het is altijd een goed begin van een leuk diner, in zowel de zomer als de winter. Castelfranco is een van de mooiste slasoorten die er zijn. Het ietwat bittere blad is uniek gekleurd, elk roomkleurig blad is bezaaid met vlekken en aders die in kleur variëren van bordeauxrood tot lichtviolet. De zoetheid van de bietjes combineert goed met het bittere van de sla en de bergamot. Als je de bietjes poft op grof zeezout worden ze lekker ziltig van smaak, maar het kan ook gewoon in de oven, met een beetje tijm en knoflook.
Gazpacho
Bergamotvinaigrette
Garnering