Als deze salade geen zomer schreeuwt, dan weten wij het ook niet meer. Het frisse van de sinaasappel gaat geweldig samen met de notige olie, romige ricotta en zoete biet.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Maak de rode biet schoon en leg hem op een stuk alufolie. Wrijf hem in met de olie, zout en peper en pak hem in. Bak hem 45 minuten, tot hij zacht is. Laat hem even afkoelen voordat je hem uitpakt, schilt en in stukken snijdt.
3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Pel 2 van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pers de derde sinaasappel uit en meng het sap met de hazelnootolie.
5. Breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer de salade warm.
4 personen
• 500 g rode biet
• 1 el olie
• 120 g quinoa
• 3 sinaasappels
• 2 el hazelnootolie
• 150 g ricotta, verkruimeld
• 2 el gehakte munt
• 1 kleine bak waterkers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.