Dit soep recept gemaakt van bieten en mierikswortel is het ultieme gerecht voor een regenachtige dag. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van rode biet.
1. Bak op laag vuur de wortels, bleekselderij, uisnippers, tijm en laurierblaadjes 10 min. in de olie.
2. Voeg de stukjes rode biet toe en bak ze 5 min. mee.
3. Roer er de mierikswortel en bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem 15 min. sudderen.
4. Neem de pan van het vuur,verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en pureer de soep glad.
5. Voeg wat sinaasappelsap toe. Serveer de soep met crème fraîche en geraspte sinaasappelschil.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 2 wortels, gesneden
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 rode uien, gesnipperd
• wat takjes tijm
• 2 laurierblaadjes
• 1 el olijfolie
• 750 g rode bieten, geschild en in stukjes
• 2 el mierikswortel uit een potje
• 750 ml hete groentebouillon
• 1 sinaasappel
• 2 el crème fraîche
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.