Fattoush

Fattoush

Deze salade is verslavend, krokant en goddelijk en mist nooit zijn doel. Bijna te simpel om het een recept te noemen, klaar in een mum van tijd, maar zet het op tafel en het is een gegarandeerd succes. Het verbaast me telkens weer hoe lyrisch mensen worden als ze het proeven. Een onwaarschijnlijke smaakbom, en echt verslavend lekker, op elk moment van de dag. Fattoush behoort tot de ‘fatteh’-familie: schotels die oudbakken platbrood als basis gebruiken (er zijn er verschillende in dit boek).

Bereiding

1. Schik alle groenten op een schotel: de slablaadjes, de radijsjes, de lente-uitjes, de paprika, de komkom- mer, de kerstomaten.

2. Strooi er de muntblaadjes over en werk af met de granaatappelpitten.

3. Mix voor de dressing de granaatappelsiroop, de olijfolie, de sumak en het zout. Je zal merken dat het best wel een grote hoeveelheid is, maar fattoush is dan ook een hele sappige salade. Houd apart.

4. Hussel net voor het serveren de groenten nog eens grondig door elkaar, en voeg de dressing toe. Wees er bijzonder genereus mee. Dit is een van de zeldzame, maar heerlijke gevallen waar overdaad niet schaadt!

TIP Dit is een fantastische salade bij alle grill-schotels in dit boek, als onderdeel van de mezze, of met de lamsschotel ouzi.

  • 1 grote Romeinse sla of 5 stuks babysla (babygem), schoongemaakt en in grote stukken
  • 4 radijsjes, in zeer fijne schijfjes
  • 3 lente-uitjes, in de lengte of diagonaal
  • 1 rode paprika, in stukken van +- 1½ cm
  • ½ komkommer, in stukken van +- 1½ cm
  • 2 handenvol minikerstomaten, gehalveerd
  • 1 handvol muntblaadjes
  • ½ granaatappel of 3 el granaatappelpitten
  • Libanees krokant of gefrituurd brood

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief