Het enige wat een beetje tijd vraagt voor deze ananas met rum is het marineren van de ananas. Doe dat in de ochtend als je weet dat je ’s avonds het gerecht wilt eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.
* Verhit de barbecue direct op 200 °C als het tijd is om te grillen.
4 personen
• 1 hele ananas, kroon eraf en schil verwijderd (kern laat je zitten)
• 1-2 tl chilivlokken
• 5 el lekkere rum – ik gebruik graag Masskara rum van Don Papa of Queen pineapple & spice rum van Spirited Union
VOOR DE HONINGLIMOENMASCARPONE
• 125 g mascarpone 1 el (Manuka) honing
• rasp van 1 limoen (schil schoongeboend) + kneepje sap naar smaak
• 1 el fijngesneden verse munt
OPTIONEEL
• 2 el geroosterde noten, bijvoorbeeld cashew of pistache, grof gehakt
Benodigdheden
• aluminiumfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.