BBQ-kerstmenu

BBQ-kerstmenu

Dit jaar gaan we het eens helemaal anders doen met kerst. We gaan voor hipper dan hip, en hotter dan hot: we maken vier feestelijke gangen op de barbecue. Dus zet de glühwein maar op het vuur, sla een dikke sjaal om en haal de kerstliedjes naar buiten voor een opperbeste X-mas-stemming.

Bereiding

Voorgerecht
Deze garnalen van de barbecue zijn hemels! Onze visexpert Bart van Olphen geeft je nog een dikke tip: ‘Het is belangrijk dat je de garnalen op het heetste deel van de barbecue flink schoeit en ze daarna opzij schuift, zodat ze indirect (bij minder warmte) langzaam verder kunnen garen. Let op dat je ze niet te lang grilt – een grote garnaal hooguit twee minuten per kant –, zeker als het pantser er nog omheen zit. Daar blijft namelijk vocht in zitten, wat ervoor zorgt dat de garnaal nog verder gaart.’

Tussengerecht
Neem eerst een kijkje bij dit gerecht van Oosterse gegrilde eend. Nu? Ja, nu! Want dan weten we zeker dat we je niet meer hoeven te overtuigen. Wil je er echt een feestje van maken, presenteer dan alle ingrediënten voor de vulling los op tafel en laat je gasten zelf hun ultieme ‘sla-wrap’ maken.

Hoofdgerecht
Zeg je kerst, dan zeg je kalkoen. Deze sloppy Joes zijn niet zomaar broodjes of burgers. Om ze een kerstmake-over te geven beleggen we ze met pulled turkey en spannende, knapperige groenten en dopen we ze in de jus.

Nagerecht
Zelfs het nagerecht laten we van de barbecue komen. Want als we het doen, dan doen we het goed én maken we het in stijl af tot het einde. Deze BBQ-appels met Jack’s vruchten zijn nog lekkerder als je de vruchtjes een nacht in de whisky laat marineren, zodat ze zich helemaal volzuigen en de smaak fantastisch kan intrekken.

Klik voor de ingrediënten op de recepten:

Garnalen van de barbecue

Oosterse gegrilde eend

Porchetta

BBQ-appels


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief