Kimchi is een pittig Koreaans gerecht van gefermenteerde kool en groenten. Je maakt het door de groenten met een rijstmeelpapje in een pot te stoppen en het vervolgens 24-28 uur te laten staan. Met deze simpele basismix voor het rijstmeelpapje kun je zo’n beetje alle soorten kimchi maken. De uiteindelijke kimchi krijgt een fellere en rodere kleur als je de mix na het mengen 1 uur in de koelkast laat staan.
1. Verwijder de steel van de chilipeper en pureer hem in zijn geheel in een keukenmachine. Schil de halve appel of peer en pureer ook die in de keukenmachine. Hak de bosuitjes fijn en houd dit alles zolang apart.
2. Doe 100 ml water in een pan, breng aan de kook en klop het kleefrijstmeel er voorzichtig door. Neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
3. Voeg de overige ingrediënten toe aan het kleefrijstmengsel en meng goed. Gebruik de mix direct of zet hem (als je tijd hebt) nog 1 uur in de koelkast. Je kunt hem 2 weken gekoeld bewaren.
Dit recept komt uit het boek ‘Basisboek Korea’ van Caroline Hwang (€29,99, Kosmos uitgevers).
Voor 300 ml:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.