Romig ijs, waar geen room aan te pas komt: je maakt het met bevroren fruit, vanillevla en yoghurt.
1. Snijd bananen en mango in stukjes van circa 3 cm en leg op een bord. Zet circa 2 uur in de vriezer zodat het kan aanvriezen.
2. Giet de vla en yoghurt in de keukenmachine. Voeg de banaan, mango en kaneel toe en pureer een halve minuut tot een glad ijs.
3. Schep als het ijsmengsel te zacht is in een bakje en vries het opnieuw een uurtje aan. Niet te lang, want dan kun je het niet meer scheppen. Verdeel over kommen of glazen en serveer direct.
Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).
Voor 4 personen, bereidingstijd 10 minuten + 2 uur in de vriezer
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.