De balsamico in dit recept geeft de bimi, ook wel babybroccoli genoemd, een extra smaak mee. De bimi karamelliseert er namelijk door in de oven, en krijgt zo een hele bijzondere smaak. Serveer de salade als bijgerecht of als lunch.
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
2. Blancheer de bimi 2 min. in kokend water en laat schrikken in koud water.
3. Snijd de steeltjes bij en snijd grote stukken in de lengte doormidden.
4, Doe ze in een oven- schaal, samen met de lente-uitjes en knoflook. Druppel de balsamico-azijn en wat olijfolie erover en schep alles door elkaar. Bak 20 min. in de oven, of tot de randjes van de bimi beginnen te karamelliseren.
5. Strooi de sesamzaadjes erover.
2 PERSONEN
• 400 g bimi (of klein gesneden broccoli)
• 4 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
• 6 tenen knoflook, ongepeld
• 3 el balsamicoazijn
• extra vergine olijfolie
• 1 el geroosterd sesamzaad
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.