Bakewell-plaatkoek met kersen & crumble

Bakewell-plaatkoek met kersen & crumble

Zelfs onervaren bakkers kunnen met dit simpele recept voor bakewell-plaatkoek uit de voeten. Als je het beslag met behulp van de pulseerknop mixt wordt het deeg niet zo taai — dit is hét geheim van dit recept! 

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een vierkant brownieblik(20 x 20 cm) in met een stuk lichtjes ingevette alufolie. Snijdde boter in blokjes en doe ze in de keukenmachine, samen
met de bloem, gemalen amandelen, suiker, het zout en de vanille. Mix dit alles met behulp van de pulseerknop, neem dan een derde van het deeg eruit en houd zolang apart.

2 Schep de rest van het deeg in het brownieblik en smeer het ineen egale laag uit over de bodem. Maak de mengkom van dekeukenmachine schoon voordat je aan de slag gaat met de vulling.

3 Ontpit de kersen en doe ze in de keukenmachine, samen metde suiker, maizena en het amandelextract. Mix goed en schep devulling op de deeglaag — laat rondom een rand van zo’n 1 cm vrij. Verkruimel dan de rest van het deeg erover (ook over de rand).

4 Bak de plaatkoek 1 uur in de oven, of tot de crumbletoppinglichtbruin is en de vulling bubbelt. Laat hem afkoelen en snijd de plaatkoek dan in vierkantjes.

Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken voor deze plaatkoek. Zo kun je eindeloos proeven van de geweldige smaken van het seizoen. 

PER PORTIE 383 kcal, 22,6 g vet (10,8 g verzadigd), 4,8 g eiwit, 42,8 g koolhydraten, 25,2 g suikers, 0,12 g zout, 0,8 g vezels
 

VOOR 9 VIERKANTJES 



• 175 g koude boter, plus extra om in te vetten

• 185 g bloem

• 100 g gemalen amandelen

• 85 g fijne kristalsuiker

• snuf zeezoutvlokken

• 1 tl vanille-extract

VULLING

• 450 g kersen

• 75 g fijne kristalsuiker

• 2 el maizena

• 1 tl amandelextract


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief