Een heerlijke snack voor tijdens de borrel. Dit recept van vis-expert Bart van Olphen is in een handomdraai gemaakt. Vervang de krab eventueel door gerookte makreel, gerookte mosselen of kipper.
1 Meng de krab met de mayonaise en een paar druppels limoensap.
2 Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C .
3 Snijd de bakbanaan in plakjes van 6 mm dik. Bestrooi een velletje plasticfolie met de bloem. Verdeel de bloem over beide zijden van de bananenplakjes en leg op het plasticfolie. Leg een velletje plasticfolie over de bananenplakjes. Zet een pan op het folie en oefen licht druk uit tot de plakjes wat dunner zijn geworden.
4 Bak de plakjes in de olie krokant en goudbruin, reken op een minuut. Dep met keukenpapier overtollige olie van de bakbanaan.
5 Doe op elk plakje een theelepel mangochutney, verdeel er de krab over en bestrooi de hapjes met cayennepeper, bieslook en gebakken uitjes.
Recept: Bart van Olphen
Voor 4 personen
– 1 blikje krabvlees van 170 g, uitgelekt
– 1 el mayonaise
– 1 limoen
– zonnebloemolie
– 1 bakbanaan
– 1 el bloem, gezeefd
– 1 potje mangochutney (bij voorkeur van Sherwood)
– cayennepeper
– bieslook, fijngesneden
– gebakken uitjes uit een potje
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.