Maak je eigen heerlijke bagels met dit eenvoudige recept. Met slechts een paar ingrediënten en een airfryer, tover je in een mum van tijd versgebakken bagels op tafel. Perfect voor een smakelijk ontbijt of een lekkere brunch met de Pasen.
Doe het zelfrijzende bakmeel in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt en een snuf zout aan toe. Kneed met je handen tot een plakkerig maar bewerkbaar deeg. Het deeg mag best iets aan je handen blijven plakken, maar je moet het wel kunnen kneden.
Verdeel het deeg in vieren en rol van elk deel deeg een streng van circa 20 centimeter lang. Maak een rondje van de streng deeg en duw de uiteinden goed aan elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de bagels met gesmolten boter en dip de ingesmeerde kant vervolgens in de Everything but the bagel-mix.
Verwarm de airfryer tot 180 °C.
Leg de bagels in de airfryer en bak in 15 minuten gaar.
Bonusrecept Everything but the bagel-mix:brood
Meng alle ingrediënten in een kommetje door elkaar.
Doe de Everything but the bagel-mix in een luchtdicht bewaarpotje en bewaar in de kruidenlade of -kast. De kruidenmix blijft zeker 3 maanden goed.
Dit recept kan je heel goed bereiden met de nieuwe Russell Hobbs Satisfry 9 Liter! Deze veelzijdige airfryer is jouw nieuwe beste vriend voor het bereiden van de meest verrukkelijke gerechten. Lees hier alles over deze airfryer.
4 stuks | 30 + 15 min
300 g zelfrijzend bakmeel
250 g Griekse yoghurt
snuf zout
25 g gesmolten boter
Everything but the bagel-mix*
Mix (150 G Kruidenmix)
1 el maanzaad
2 el witte sesamzaadjes, geroosterd
2 el zwarte sesamzaadjes
2 el knoflookpoeder
2 el uienpoeder
1 el grof zeezout
Smaakt dit naar meer? Dit recept komt uit:
Het airfryerboek
In ‘Het airfryerboek’ leert Sabine Koning je hoe je met een airfryer de allerlekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Na haar twee supersuccesvolle slowcookerboeken besloot Sabine om een…